< Nazaj

Uvoz izdelkov lahko izvedete pod zavihkom “Izdelki” -> “Uvozi izdelke”.

S pomočjo modula Uvoz izdelkov vam omogočamo hitrejše in lažje nalaganje in tudi urejanje večjega števila izdelkov naenkrat. Pri uporabi naše uvozne sheme je potrebno upoštevati naslednja navodila:

1. Datoteka mora biti tipa .CSV in v kodiranju UTF-8 v nasprotnem primeru lahko pride do težav s šumniki Č Ć Đ. V primeru, ko za pripravo uvoza uporabljate EXCEL na koncu preprosto izberite “Shrani kot” iz tip datoteke izberete CSV (Comma Sepparated Values) in kodiranje UTF-8. V primeru uporabe Google Spreadsheets izberete “Prenesi kot” –> Vrednosti ločene z vejico (.csv trenutni list)

Prodajko uvozna shema (.CSV) je za prenos na voljo TUKAJ.

Dodatna navodila in možne vrednosti, ki jih lahko vnašate pri posameznem stolpcu Prodajko sheme so na voljo TUKAJ.

Šifrant razpoložljivih kategorij lahko dobite TUKAJ.

V kolikor ne najdete ustrezne kategorije iz našega seznama, nam lahko pošljete zahtevo za dodajanje nove kategorije na info@prodajko.si

2. 

V Prodajko nadzorni plošči se pomaknite na zavihek “Izdelki –> “Uvozi izdelke” in izberite željeno datoteko .csv za nalaganje. Ko končate pritisnite na gumb “Nadaljuj”

3. Zaradi uporabe Prodajko uvozne sheme boste, v primeru pravilno izpolnjenih podatkov, preskočili naslednje korake in se bo takoj začel izvajati uvoz podatkov. Sistem bo prvo preveril uvozno datoteko zato bo uvoz v čakanju. Po uspešnem preverjanju se bo začel sam uvoz izdelkov. Ko poteka samo uvažanje lahko brez skrbi zapustite to okno in nadaljujete z delom. Ko je uvoz končan vas sistem samodejno obvesti o stanju.

 

4.  7. Po končanem uvozu sam sistem izpiše št. uvoženih izdelkov.

 

 

V primeru, da bi naleteli na kakršno koli težavo pri uvažanju izdelkov ali imate še dodatna vprašanja v zvezi s samim načinom uvažanja nas lahko kadarkoli kontaktirate na email: podpora@prodajko.si.

 

 

 

 

Kategorije: