< Nazaj

Prodajko vam omogoča uvažanje / urejanje vaših izdelkov tudi s pomočjo vaše lastne uvozne sheme. To pride še kako prav, v primeru, da že imate digitalni katalog vaših izdelkov oz. že imate lastno spletno trgovino in želite izdelke hitro in enostavno premakniti tudi na Prodajko platformo.

Trenutno podpiramo obliko .CSV. S časom bomo dodajali in dograjevali sistem tako, da bo možno uvažati tudi v katerem od drugih formatov.

Postopek nalaganja:

1 . Iz vašega sistema izvozite izdelke in sicer v obliki .CSV. Pazite da bo kodiranje datoteke UTF-8 saj lahko v nasprotnem primeru pride do težav s šumniki Č Ć Đ.

2. V prodajko nadzorni plošči se v  meniju pomaknite na zavikeh “Izdelki” –> “Uvozi izdelke” in izberite datoteko .CSV, katero želite uvoziti in pritisnite gumb “Nadaljuj”

 

3. Pri uvozu lastne sheme je potrebno v naslednjem koraku ustrezno povezati poimenovanja stolpcev v vaši shemi z ustreznimi polji v sistemu Prodajko. Ta vezava je potrebna, da bo lahko Prodajko sistem v pravilna polja shranil vse podatke o izdelki (nazi, opis, cena, popust, slike …). Ta korak je potrebno izvesti samo pri prvem uvozu. Ko enkrat povežete vaše stolpce z našimi polji se ta vezava shrani in vam pri naslednjem uvozu tega ne bo potrebno več delati. Ko ste končali s povezovanjem pritisnete na gumb “Nadaljuj.

Pri vezavi vam ni potrebno povezati vseh stolpcev. Obvezni podatki, katere morate vezati so: naziv, opis, maloprodajna cena z davkom in kategorija

 

4. V naslednjem koraku je potrebno ustrezno povezati vaša poimenovanja kategorij s poimenovanji, ki se uporavljajo na platformi Prodajko. Tako bodo vaši uvoženi izdelki pravilno kategorizirani in prikazani uporabnikom. Tudi ta korak naredite pri prvem uvozu. Pri kasnejših uvozih se vam te vezave samodejno povežejo, razen v primeru, če se v uvozni shemi pojavi kategorija, katega predhodno še ni bila povezana z ustrezno kategorijo na Prodajko platformi. Ko končate pritisnete gumb “Nadaljuj”.

V kolikor ne najdete ustrezne kategorije iz našega seznama, nam lahko pošljete zahtevo za dodajanje nove kategorije na info@prodajko.si

5. Naslednji korak se vam prikaže opcijsko. V primeru, da v vaši uvozni shemi ni razvidno ali želite, da so uvoženi izdelki takoj vidni uporabnikom oziroma če se ne ugotovi stanja dobavljivosti izdelkov, se vam prikaže ta vmesni obrazec. Na vmesnem obrazcu morate ustrezno označiti ali naj bodo izdelki vidni takoj po uvozu oziroma kakšno je njihovo stanje dobaljivosti. Označena stanja se upoštevajo pri vsakem izdelku ob uvozu. Ko končate lahko pritisnete “Nadaljuj”.

 

6. Vaš uvoz je v obdelavi. V prvem koraku sistem pregleda pravilnost podatkov zato se vaš uvoz prestavi v čakanje. Če je vse pravilno izpolnjeno se začne uvoz. Ko poteka samo uvažanje lahko brez skrbi zapustite to okno in nadaljujete z delom. Ko je uvoz končan vas sistem samodejno obvesti o stanju.

 

7. Po končanem uvozu sam sistem izpiše št. uvoženih izdelkov.

 

 

V primeru, da bi naleteli na kakršno koli težavo pri uvažanju izdelkov ali imate še dodatna vprašanja v zvezi s samim načinom uvažanja nas lahko kadarkoli kontaktirate na email: podpora@prodajko.si.

Kategorije: